Biogafia

Byadmin

Biogafia

Kuvataiteilija, Taidegraafikko ja Taidegrafiikan opettaja

Aalto Yliopisto
Taideteollinen korkeakoulu/
Taiteen laitos / Taidegrafiikan studiot

Anita Jensen on kuvataiteilija ja taidegraafikko joka valmistui Taideakatemian koulusta-85 ja joka asuu ja työskentelee Myllypuron Taiteilijakylässä Helsingissä.
Hän on työskennellyt Aalto Yliopistossa yli 15 vuotta syväpainografiikan opettajana. Tänä aikana hän on kursseillaan keskittynyt kehittämään ja opettamaan valokuvapohjaisten grafiikan tekniikoiden uusimpia sovellutuksia kuten Photo Polymeerigravyyri ja ImagOn gravyyri tekniikoita sekä ottanut käyttöön akryylipohjaiset ja vesiliukoiset syväpainografiikan tekniikat taidegrafiikan opetuksessa.

Viimeisten vuosien aikana hän on omissa töissään käyttänyt isoja mustesuihkuprinttereitä ja testannut erilaisia printtaukseen sopivia materiaaleja mm. taidepainopaperit ja kankaat sekä euroopasta että japanista. Hyvinkin kookkaiden töiden esille tuomisessa hän on viimeaikoina käyttänyt mm. japanilaisen kulttuurin perinteisiä kirjansidontatekniikoiden lisäksi, kuvarulla- ja sermimuotoja omassa ilmaisussaan.

Jensenin työskentely on saanut monella tavalla vaikutteita taiteilijan pitkistä opiskelu- ja työskentelymatkoista Japanissa. Japanilaisen kulttuurin tavoin Jensenin työt näyttävät päältäpäin hillityiltä, mutta pitävät sisällään voimakkaita ja intohimoisia tunteita. Hän yhdistää töissään usein löytämiään vanhoja valokuvia ja itse kuvaamiaan luontoelementtejä. Kuvat myös koostuvat monista eri osista – kuvien kokonaismerkityksen noustessa aina osiensa summan yläpuolelle. Hänet on palkittu useilla koti- ja ulkomaisilla palkinnoilla.

”Japanin kulttuurin monimerkityksellisyys, korostunut esteettinen asenne, eräänlainen mielentila, joka herkistää kyvylle nähdä ja etsiä kauneutta ja merkitystä arjessa antavat voimia jokaisella käynnilläni Japanissa.
Sen estetiikan luonteenomaiset piirteet; vihjailevuus ja symbolisuus sekä taipumus arvostaa pientä ja herkkää tai jopa nahistuneen lakastunutta kauneutta tekevät vaikutuksen uudestaan ja uudestaan ja toimivat työskentelyni innoittajina myös Suomessa.”