2012 – Etäisyyksien kosketus

Byadmin

2012 – Etäisyyksien kosketus

25.4.2012-17.5.2012

Japanilaisista luonnonkuiduista Awagami Factoryn valmistamille upeille käsintehdyille ja konevalmisteisille papereille on ollut ihanaa työskennellä viime viikkoina!
Näyttely avautuu 25.4.2012 Awagami Factoryn museossa ja näyttelytilassa klo 17. paikallista aikaa.

Olen nimennyt näyttelyn; Touch of Distances
joka suomeksi olis jotakuinkin Etäisyyksien kosketus.
Yksi merkittys japanilaisesta nimestä =”kahden tila-ajan (ma) välinen kosketus”. Erilaisissa ajoissa, paikoissa ja tiloissahan töissäni liikutaan.

Näyttelyyn tulee esille viimevuosien työskentelystäni esimerkkejä eri sarjoista ja aivan uusia töitä näille eri käyttötarkoitukseen kehitetyille ja pigmenttivedostamiseen sopiviksi viimeistellyille papereille. Jo Suomessa Erja Huovilan kanssa ja täällä paikallisten Byobu- ja Kiribakomestarin Mr.Fujiwaran kanssa olemme valmistaneet mm. erilaisia perinteisiä Byobu sermejä ja vähemmän perinteisiä Emakimono- ja Kakemono kuvarullia ja haitarikirjoja. Uusimmista sarjoista olen vedostanut myös pieneen kokoon vedossarjoja joihin on tulossa erikoisvalmisteiset Kiribako laatikot ja pieni yllätys.
Upeinta täälläolossa on varmaaan se, että saan työskennellä kaiken tämän paperinvalmistuksen keskellä. Ympärilläni on eri rakennuksissa kaikki nämä valmistuspisteet ja papereiden värjäämöt. Kaikki tapahtuu siis tänään juuri samalla tavalla kuin yli 300 vuotta sitten firman perustamisen aikaan ja myös kaikkein uusimmilla tavoilla mutta luontoystävällisin keinoin. Ja kaiken ytimessä on noi ikivanhat ja tässä ympäristössä viihtyvät nopeakasvuiset kuidut; Kozo, Gampi ja Mitsumata. Ja tietenkin mukavat ihmiset!

The Hall of Awa Japanese Handmade Paper
Awagami Factory
Kawahigashi, Yamakawa-cho, Yoshinogawa-shi,
Tokushima 779-3401 JAPAN

http://awagami.jugem.jp/?eid=690
http://awagami.jugem.jp/?eid=691
http://awagami.jugem.jp/?eid=702

http://www.awagami.com