2000 Kätketyn silmän salaisuudet – Japanilainen peili -Galleria Uusitalo

Byadmin

2000 Kätketyn silmän salaisuudet – Japanilainen peili -Galleria Uusitalo

Lehdistötiedote
Galleria Uusitalo 5.10.-5.11.2000 ANITA JENSEN

Kätketyn silmän salaisuudet / Japanilainen peili
Luotettavat Matkamuistot II
”Näissä nyt esillä olevissa töissäni jatkan teemojen käsittelyä, joissa käytän Japanilaisen kulttuurin eräitä ilmenemismuotoja itselleni ” Peilinä”, jonka avulla voin tunnistaa, kyseenalaistaa ja uudelleen rakentaa omaa identiteettiäni. Näin työskentelemällä voin myös muuttaa yksityiset tunteet ja kokemukset julkisiksi ja yhteisiksi.

Matkustamalla konkreettisesti ja henkisesti näiden kahden kulttuurin välillä, voin jatkuvasti tunnistaa psyykkisiä yhtäläisyyksiä ilmiselvien erilaisuuksien takaa. Samalla, matkallaolon hedelmällinen tila saa aikaan ” itsensä tunnistamisen” ja ”uudelleen löytämisen ” ilmapiirin, joka tuottaa myös runsaasti itselleni merkityksellistä kuvastoa.

Yhdistämällä elementtejä kaukaisesta ja vieraasta ”toisesta” kulttuurista, hyvin läheisiin ja henkilökohtaisiin kuviin, on ollut mahdollista saada jatkuvasti uusia näkökultia myös omaan työskentelyyn.

Taide apuvälineenä avaamassa tiedostamattoman ovia

”Vuosien aikana olen koettanut löytää grafiikan alueelta itselleni sopivia työskentelytapoja ja tekniikoiden sovellutuksia, jotka antaisivat mahdollisuuden myös spontaanimmalle työskentelylle. Olen aikaisemmin löytänyt niitä mm. sokeriakvatintan parista, käyttäen sitä mm. tahratestinomaisesti laattojen valmistamiseen, ja sitten omia valintojani testaten.90-luvun puolivälistä alkaen olen käyttänyt samaan tarkoitukseen valokuvaa; intuitiiviseen kuvaamiseen ja runsaan kuvamateriaalin keräämiseen ja sitten jatkotyöskentelyyn.

Runsaan kuva-aineiston keskellä, omia valintoja testaamalla, merkityksiä etsien, sattumalle ja spontaaniudelle tilaa antaen, koetan hahmottaa omaa ” alkukieltäni” joka tiedostamattomastani nousee, unien, analyysin ja taiteen tekemisen avulla.

Tekniikka: gravyyritekniikoista käytän tällä kertaa ImagOn gravyyriä kuin aikaisemmin polymeerigravyyriä. Isompia kuvia valmistan Liquid Light-emulsiolla paperille ja kankaalle, yhdistäen niitä maalaukseen ja sekatekniikoihin.”( Anita Jensen)

Näyttely on avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-17

Lisätietoja: Galleria Uusitalo, Lönnrotinkatu 15, 00120 Helsinki
Puh: 09-4780 0850. 040-547 5379/ Fax: 09-4780 0851
Email: [email protected]/ www.galleriauusitalo.fi