2010 Kakyo – kukkapeili Aino Galleriassa

Byadmin

2010 Kakyo – kukkapeili Aino Galleriassa

Kakyo-kukkapeili

Galleria Ainossa 2010

Tämä esillä oleva näyttelykokonaisuus jota olen muutaman vuoden ajan valmistellut ja josta nyt on osa esillä Galleria Ainossa näyttää taas yhdeltä ”PYSÄHDYSPAIKALTA” pitkältä mutkikkaalta työskentelyni polulta jonka olen valinnut ja jolle olen monien sattumien ja valintojen tuloksena joutunut, ja joka tuntuu jatkuvan.

Työskentelyni on viimeisten 15 vuoden aikana jakautunut Työskentelyyn Suomessa ja Japanissa.

Taidegrafiikassa edelleen voimakkaasti elävistä maailman eripuolilla vuosituhansien aikana kehittyneistä alkuperäisimmistä painamisen ja maalaamisen ja viestinsiirtämisen tekniikoista ja nykypäivän kaikkein uusimmista tekniikoista pyrin testaamaan ja kehittelemään aina sellaisia ja työskentelytapoja, jotka avaavat nykyhetkessäkin uusia ilmaisu mahdollisuuksia ja joiden avulla tekijä itse voi löytää oman luovuutensa ytimen/lähteen ja ammentaa sieltä runsain mitoin. Uskon että taiteilijana työskentely on minun ainutlaatuinen mahdollisuuteni pyrkiä etsimään elämän suuriin kysymyksiin vastauksia, tai ainakin oikeita kysymyksiä. Töitteni avulla samalla kun kartoitan omaa mielen maisemaani ja hahmottelen omaa kuvakieltäni voin houkutella ja ojentaa avaimia katsojille heidän omiin tulkintoihinsa maailmasta.

Sanotaan, että Japania ei voi ymmärtää vain pinnalta vaan on astuttava sen sydämeen. Siihen kai juuri kaikella paneutumisellani ja tutkimisellani ja peilaamisella pyrinkin, mutta minun sydämeeni Japani on asettanut ainakin suuren linssin jonka läpi olen alkanut näkemään omaa elämääni kirkkaammin ja selvemmin. Linssi on välillä epätarkka, mutta toisinaan se kirkastuu hetkellisesti juuri matkoilla japanissa. Sen kulttuurin moni merkityksellisyys, korostunut esteettinen asenne, eräänlainen mielentila, joka herkistää kyvylle nähdä ja etsiä kauneutta arjessa antavat voimia jokaisella käynnillä.
Japanilaisen estetiikan luonteenomaiset piirteet; vihjailevaisuus ja symbolisuus sekä taipumus arvostaa pientä ja herkkää tai jopa nahistuneen lakastunutta kauneutta tekevät vaikutuksen uudestaan ja uudestaan ja toimivat työskentelyni innoittajina.

Helsingissä Myllypuron Ateljeekylässä 24.3.2010

Anita Jensen